Meke oblikovane nosiljke sa kopčama (popularno kenguri) razlikuju se od proizvođača do proizvođača ali princip nameštanja je uvek isti ili bar veoma sličan. 

Razlikujemo dva tipa ovih nosiljki: podesive i nepodesive.

Oko ovih prvih ćete u startu imati malo više posla, s obzirom na to da im se panel (deo koji ide preko bebinih leđa) podešava po širini i (uglavnom) po dužini. U zavisnosti od proizvođača razlikuje se način na koji se panel podešava, uglavnom je to pomoću čička ili klizača, a širinu ćete (relativno) lako odrediti: skroz raširenu nosiljku stavite na krevet i stavite bebu da legne leđima na nosiljku, savijte bebine noge u kukovima i blago ih raširite. Panel treba da bude onoliko širok koliko ima od jednog do drugog kolena (jamice kolena). Visinu panela ćete podesiti kada bebu već stavite u nosiljku a od toga nas deli još nekoliko koraka.

U zavisnosti od veličine (visine) bebe, ali i vas samih, odabraćete gde da namestite pojas. Dok je beba sasvim mala trebalo bi da vam pojas bude visoko na struku, tik ispod grudi. Pojas ne treba da bude previše stegnut, ali ne sme da bude ni labav, već taman toliko da između vas i pojasa stane raširen dlan.

Sada ste spremni da ubacite bebu u nosiljku: bebu stavite tako da joj guza bude tik iznad pojasa, držite je jednom rukom, a drugom prebacite panel preko bebinih leđa. Ruku kojom ste je držali izvadite i pridržavajte bebu preko panela (ispod guze ili preko leđa), dok drugom rukom navlačite naramenicu. Sada možete da stavite i drugu naramenicu. Trebalo bi da sada zakopčate poprečnu kopčicu na lopaticama, ukoliko ne možete da je dohvatite moraćete da je pomerite (ako neko može da vam pomogne neka to uradi umesto vas, a ako nema nikoga okolo, skidajte bebu, podesite kopču na leđima i krenite ispočetka). Kada ste konačno zakopčali kopču na leđima došao je trenutak da zategnete naramenice.

Naramenice treba da budu zategnute toliko da između vas i bebe (kao i kod pojasa) ima mesta samo za raširen dlan. Beba, osebno mala, mora da bude dobro “stisnuta” uz vas kako joj glavica ne bi padala, jer, kao što znate, male bebe nemaju dobru kontrolu vratnih mišića. 

Sada možete podesiti i visinu panela, što opet zavisi od proizvođača. 

Kada beba zaspi, ili kada duva vetar,
stavite joj zaštitnu kapuljaču koja će joj pridržavati glavicu, čuvati je od vetra i zakloniti je od znatiželjnih prolaznika.

Kod Emeibaby nosiljki podešavanje je malo drugačije, jer one i nisu standardne nosiljke sa kopčama. Emeibaby je hibridna nosiljka koja odlično imitira tkanu maramu, a podešavanje panela se vrši pomoću ringova, slično kao kod ring-slinga. Ovo nam omogućava da panel podesimo idealno prema bebinom telu. Ne dozvolite da vas ringovi zaplaše, jer je podešavanje jednostavnije nego što izgleda: Kada zakopčate nosiljku u struku, stavite bebu i namestite naramenice, ostaje vam samo da pomoću ringova zategnete panel onoliko koliko je potrebno kako bi se beba postavila u idealan “M” položaj (kolena iznad visine kukova). Panel se zateže tako što tkaninu koja “viri” iz ringova povlačite prema bebinim leđima, prvo s jedne pa potom i s druge strane. Kada jednom namestite panel da odgovara vašoj bebi, nećete ga pomerati dok beba ne poraste, tada ćete tkaninu otpustiti “otvaranjem” ringova kako bi tkanina opet išla od jedne do druge jamice kolena.

NAPOMENA: Ovo je opšte uputstvo koje služi više kao smernica, molimo vas da detaljno pročitate uputstvo koje ste dobili sa vašom nosiljkom!