Zašto je „bebonošenje“ važno

890,00 din.

Izdavačka kuća Prometej i Grli mama donose prevod knjige Zašto je „bebonošenje“ važno koja odgovara na pitanja:

  • Šta je „bebonošenje”?
  • Kakva je njegova uloga?
  • Zbog čega je ono važno?

Odgovore nudi Rouzi Nouls!
Dokazano je da nošenje bebe u marami ili nosiljci ima praktične i emotivne prednosti, kako za bebu, tako i za roditelje.

Knjiga Zašto je „bebonošenje” važno opisuje filozofiju nošenja i na informativan, slikovit i zabavan način nudi praktična uputstva za korišćenje nosiljki svih vrsta.

Jedan od najvažnijih pozitivnih ishoda „bebonošenja” za roditelja i društvo u kom živi jeste pozitivan uticaj na mentalno zdravlje.

Bliski kontakt roditelja i deteta igra značajnu ulogu u emocionalnom i fizičkom zdravlju, zbog čega je „bebonošenje” izrazita blagodet.

„Bebonošenje” podrazumeva promenu Vašeg načina razmišljanja o tome kakve su zapravo bebe. Novopečeni roditelji često zamišljaju bebe kao neka bića koja tiho leže u svom krevecu, zureći pasivno u pokretne visuljke iznad kreveca…

Bebonošenje potpuno menja ovo gledište.

Nosite Vašu bebu u nosiljci više sati tokom dana, potom je odnesite u krevetac na spavanje i pozabavite se sopstvenim ličnim potrebama.

„Bilo je trenutaka kada ništa drugo nije moglo da umiri moju malu devojčicu osim nošenja i umotavanja u maramu kada bi se ona istog trena smirivala u mom naručju. Zbog tih trenutaka bih pomislila da zapravo možda i znam šta radim i da će možda sve biti u redu.”

„Marama nas je vratila u vreme trudnoće, kada je on bio deo mene, kada smo osluškivali jedno drugo. Bio je mirniji kad mi je bio blizu, zbog čega sam ja bila sigurnija i to mi je popravilo raspoloženje. Odlazak iz kuće nije više bio tako zastrašujuće iskustvo i počela sam da vežbam i ponovo mi se vratilo samopouzdanje. Više sam sa njime razgovarala,, bilo da je bio budan ili ne,, i više nije bio tamo neki maleni strašni neznanac nego je konačno postao moj sin.”

 

8 на залихама