Individualno savetovanje: šta je to i da li mi je zaista potrebno?

Sa razvojem nošenja beba i širenjem industrije marama i nosiljki stvorila se i potreba za savetnicama za nošenje dece koje bi zbunjene roditelje preplavljene informacijama usmerile na ono što je njima zaista potrebno i naučile ih osnovnim tehnikama upotrebe marame ili nosiljke. Savetnički rad najbolje se ostvaruje kroz individualna savetovanja 1 na 1 sa mamom i bebom (i tatom, naravno).

Savetovanje će vam biti zaista korisno ako želite da nosite bebu ali ne znate kako da se odlučite između različitih tipova nosiljki, ili već imate nosiljku/maramu sa kojom se ne snalazite. Ukoliko već imate iskustva u nošenju i samo želite da isprobate neku nosiljku ili maramu, vama bi radionica ili bebonoseće druženje verovatno bilo zanimljivije.

Koja je razlika između radionice, druženja i individualnog savetovanja?

Radionica traje sat do sat i po vremena, može da prisustvuje najviše 5-6 mama sa bebama i na njoj savetnica priča o ergonomskom nošenju, pokazuje sve tipove marama i nosiljki i kako se one koriste. Na kraju ostavljamo vremena za pitanja i probanje. Cena radionice je 500 dinara.

Druženje je baš to: nema nikakvog predavanja ili pokazivanja, pijemo kafu/čaj/sok, ćaskamo o nošenju, izazovima u roditeljstvu, upoznajemo druge roditelje koji vole nošenje. Ovo druženje je, kao i svako drugo, besplatno.

Individualno savetovanje vam omogućava da usavršite vezivanje/nameštanje nosijlke koju imate ili želite da kupite. Imaćemo dovoljno vremena da usavršite samostalno nameštanje/vezivanje nosiljke i nakon toga ćete se osećati potpuno sigurni da to možete ponoviti kod kuće bez ičije pomoći. Cena individualnog savetovanja je 2.400 dinara. Ukoliko se odlučite za kupovinu nosiljke kod nas u roku od mesec dana nakon savetovanja, dobićete popust u visini cene savetovanja.

Koliko traje jedno individualno savetovanje i kako izgleda?

Individualno savetovanje kod nas u radnji, kao i radionica, traje do sat i po vremena i za to vreme ćemo pričati o tome šta je to ergonomsko nošenje, koji su benefiti takvog nošenja, koji tipovi nosiljki postoje i zajedno ćemo ustanoviti koja nosiljka ili marama najviše odgovara vašim potrebama. Najvažnije od svega, pomoći ću vam da savladate željeni tip nosiljke ili marame tako da i vama i bebi nošenje bude udobno, i da budete potpuno sigurni u sebe pri nameštanju ili vezivanju. Savetnica je tu da joj postavite bezbroj pitanja i sa savetovanja izađete potpuno spremni da nosite svoju bebu.