Zašto je dojenje važno

890,00 din.

Izdavačka kuća Prometej iz Novog Sada i Grli mama prodavnica donose još jedan naslov iz edicije Zašto je važno?

Ovog puta predstavljamo sveobuhvatnu knjigu o dojenju!

Svakoj bebi hranjenje je neophodno, a ipak, nešto što bi trebalo da bude veoma jednostavno, u savremenom životu postalo je stvar koja roditeljima predstavlja poteškoće.
Društvo, politika i kultura zajednički su stvorili situaciju u kojoj se novopečeni roditelji nalaze pred izborom: dojenje ili flašica?

Takav „izbor“ podrazumeva da su proizvod (mleko) i način isporuke (dojka ili flašica) jednaki, ali da li je to tačno?

U mnogim zemljama je hranjenje flašicom postalo toliko često da se uopšte ne dovodi u pitanje, i često se vidi kao rešenje roditeljskih problema. Beba ne spava dovoljno? Nemate dovoljno mleka? Mama prima medicinsku terapiju? Uzmite formulu! Svakodnevno žene slušaju od svojih prijatelja, rodbine pa čak i doktora da je hranjenje flašicom rešenje. Ipak, istraživanja pokazuju da većina majki želi da doji, a da su bebe koje nisu dojene u povećanom riziku od različitih bolesti.

Knjiga Zašto je dojenje važno bavi se nekim od ovih pitanja direktno ili u diskusiji koja ima za cilj da pomogne roditeljima, ali i drugima, da se snađu u svetu hranjenja beba. Ova knjiga nije ni hvalospev ni priručnik „kako da“ već navodi neke od razloga zašto je dojenje važno za majke i njihove bebe.

Oslanjajući se na istraživanja, kao i na autorkino iskustvo kao savetnice za dojenje, ova knjiga je od esencijalne važnosti za svakoga ko se pita kako da hrani svoje novorođenče.

13 на залихама