Upoređivanje nosiljki: LennyUp, Boba X, Emeibaby (dete 2+ godine)

Kao što sam i obećala, predstaviću vam svoje utiske o udobnosti navedenih nosiljki koje sam isprobala sa svojim detetom (2 godine i 3 meseca, teško oko 12.5 kg i visoko oko 91 cm).

Nosiljke koje poredim su LennyUp, Boba X, Emeibaby veličina baby i Emeibaby veličina toddler. Poredim samo nosiljke koje rastu sa bebom kako biste videli koliko dugo ove nosiljke mogu da se koriste.

Panel i po visini i po širini može da primi i dosta više dete od mog (91 cm visine)

LennyUp

Prvo smo probali LennyUp (Šareni ringišpil) i kod njega me najviše iznandila udobnost pojasa. Ova nosiljka ima najmekši pojas od svih, ali i najširi. Verujem da upravo u toj kombinaciji leži ključ udobnosti pojasa. Bilo da sam dete nosila napred ili na leđima, ovaj pojas me je zaista oduševio. Naramenice su mi u početku bile izrazito udobne ali posle nekog vremena sam osetila da mi se gurtne koje idu preko naramenica blago urezuju. Mislim da mi na duže staze ovo ipak ne bi bio velik problem jer je težina lepo raspoređena i na struk. Što se tiče podešavanja, veoma je jednostavno iako na prvi pogled izgleda kao da ima previše kaiševa na sve strane. Za moje dete visoko 91 cm panel sam proširila maksimalno i po visini i po širini. Po visini mu je panel sasvim dobar, čak možda i prevelik. Po širini, panel mu ne ide od kolena do kolena, ali mu nije ni mali. Za dete koje stabilno hoda više nije važno da ima potporu od kolena do kolena, jer su kičma i kukovi već razvijeni. Po uputstvu proizvođača, ova nosiljka je nosiva do 20 kg ili 2 godine. Na delu gde se panel podešava je i naznačeno da je maksimalna širina za dete od dve godine, ali jasno je da uovoj nosiljci možete nositi i znatno veće dete.

Boba X sa proširivačima panela (na leđima). Panel je maksimalno raširen u visinu i širinu i jasno se vidi da može da primi i veće dete od mog.

Boba X

 

 

Boba X (Okeana) me na prvi pogled uplašila jer sam odmah primetila koliko joj je pojas tvrđi nego kod Lenija. Pojas je uži ali i čvršći i mislila sam da će mi to biti veliki problem. Što je dete više, to niže moramo da spustimo nosiljku, u mom slučaju na kukove. Bobin tvrđi pojas me malo žuljao, ali ne toliko da u senku baci preudobne naramenice! Nisam shvatala kolika je prednost prekinute gurtne na naramenicama dok nisam mog teškaša nosila duže od 15 minuta. Kako Bobine nosiljke (ni Boba X ni Boba 4G) nemaju gurtne preko naramenica, nema šta ni da se urezuje. Ovo je stvarno velika prednost za teže bebe. Na ramenima mi je Boba bila neuporedivo udobnija od Lenija.

Uz Boba X se dobijaju proširivači panela koji se dodaju kada dete preraste maksimalno raširen panel. Mi smo probali i sa i bez proširivača. Sa proširivačima mu je sada idealno taman, što znači da će moći da je nosi sigurno još dugo. Možda je banalno, ali jako mi se sviđa Bobin dodatak na naramenicama za koji može da se zakači torbica 🙂

Emeibaby baby veličina: jasno se vidi kako mu nogica visi jer nisam uspela dobro da ga namestim.

Emeibaby

Probali smo prvo baby veličinu koja je deklarisana na 15 kg ili 3 godine. Iako mu je taman, teško sam namestila panel da mu bude baš kako treba. Pojas je sličniji Bobinom, ali ipak dosta mekši. Veoma je udoban čak i na kukovima. Naramenice solidno udobne, ali posle Bobinih sa prekinutom gurtnom nisu me fascinirale. Pošto sam videla da mu ova nosiljka ipak ne odgovara brže bolje smo isprobali todler veličinu i to sa autićima. Nepotrebno je reći da je njemu ova poslednja i najdraža.

Na todler veličini sam veoma lako namestila panel, Duca je jako lepo upao, imao najbolji položaj i meni je bilo jako udobno. Najviše sam ga nosila na leđima i oboje smo maksimalno

U toddler veličini sam ga smestila super i njemu je bilo jako udobno (ako se može verovati detetu od dve godine 😀 )

uživali. Ipak, malo sam osetila težinu na ramenima.

 

Zaključak

Najradije bih spojila Bobine naramenice, Lenijev pojas i Emeijev panel 😀 Mislim da svako treba da proba pre kupovine ako je u mogućnosti jer sam sigurna da ima puno ljudi kojima bi tvrđi pojas više odgovarao (kao jednoj mušteriji pre neki dan).

LennyUp je napravljen od najmekšeg materijala, deluje veoma prijatno, ali mislim da zbog te mekoće ne može lepo da drži veliku težinu deteta. Ova nosiljka bi bila idealna za uzrast od 3 meseca do nekiih tri godine verovatno.

U Boba X nosiljci može da se nosi dete od okvirno dva meseca do kraja nošenja. Boba je nekako čvrsta, dobro drži teškaše, ali ako imate izražene kukove mislim da bi vas pojas jako žuljao. Ipak, ako imate osetljiva ramena, ovo je savršena nosiljka, jer se težina na ramenima bukvalno ne oseća.

Emeibaby je idealan za male i velike bebe. Baby size mislim bi bio dobar od rođenja (minimum 3 kg) do 2 godine, a toddler od godinu dana do kraja nošenja. Ovoj nosiljci nisam našla manu osim što sa baby veličinom nisam mogla tako lepo da namestim panel kao sa toddler. Ipak, i baby veličina može dugo da se koristi.

Napomena

Utisci o udobnosti su moji lični, u skladu sa mojom građom. Ja sam visoka 170 cm i imam oko 62 kg. Vaši utisci bi sasvim sigurno bili potpuno drugačiji i zato i jeste uvek važno da se nosiljka proba pre kupovine ili, ako ne postoji ta mogućnost, da se pročita što više različitih recenzija.

Utiske naših testera o Emeibaby nosiljci u baby veličini možete pročitati OVDE.