Emeibaby: recenzije nakon petodnevnog testiranja

Recenzije su preuzete sa facebook grupe Lenine putujuće nosiljke i marama u čijoj saradnji smo i organizovali ovu test turu. Nakon što završi testiranje, nosiljka ostaje u grupi i biće dugoročno rentirana porodicama koje ne mogu da priušte kupovinu nosiljke.

Ono što je uočljivo u svim recenzijama jeste da su se manje-više svi mučili sa kopčanjem poprečnog kaiša na leđima. Kako bih svima koji se sretnu sa ovom nosiljkom olakšala nameštanje, napravila sam i kratak video kako lako zakopčati i otkopčati taj kaiš.

Nina Daković

Zahvaljujuci Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) i Grli Mama imala sam priliku da probam Emeibaby nosiljku.
Ovo je prvi put da koristim bilo kakvu nosiljku pa nisam sigurna na šta je sve trebalo obratiti pažnju da bi recenzija bila potpuno korisna. S obzirom na to da mi je prvi put, bilo mi je malo teško da je montiram ali posle 4 dana upotrebe sam se ustosila i bilo je lakše. Moja beba je stara 3 i po meseca i teška 7 kg tako da smo se nosile samo napred. Emeibaby je lagana i veoma meka nosiljka. Panel je veoma lako namestiti da savrseno prijanja uz bebino telo i da joj bude taman zahvaljujuci materijalu koji podseca na elasticnu maramu. Panel je na neki način visok tako da nije bilo potrebe da koristim kapuljačcu da joj pridržavam glavicu. Koristila sam je samo dok je spavala ali mi je bilo nezgodno da je zakacim – drikeri koji se nalaze na naramenicama su mi nekako bili predaleko. Naramenice su dovoljno široke i udobne. Na ramenima nisam osecala bebinu težinu uopšte ali zato jesam na donjem delu leđa s obzirom na to da je pojas bio pozicioniran tačno na lumbalnom delu kičme. Pola sata izdržim savršeno, ali ja inače volim da šetam više od sat vremena. Samo želim da naglasim da sam nova u ovome i da postoji mogućnost da nisam dobro namestila nosiljku što je uzrokovalo bol u leđima. Takođe, generalno imam problem sa lumbalnim delom tako da ne mora uopšte da bude do nosiljke. Sve u svemu zadovoljna sam sa Emeibaby-jem i hvala još jednom na prilici da je probam 🙂

Nina Bukvić

Drage Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) i Grli Mama, hvala vam na prilici da isprobamo ovu fantastičnu nosiljku brenda emeibaby. Bekana ima 12 meseci i oko 10,5 kg. Najpre, nosiljka je prelepa, mekana i lagana, u divnoj, mojoj omiljenoj, maslinasto zelenoj boji. Inače, svi dezeni ovog brenda su zaista prelepi i zanimljivi. Nosiljka je zaista jedinstvena po svom načinu podešavanja i na prvi pogled može izgledati komplikovana. Stoga preporučujem da prvo pogledate tutorijale koji se mogu pronaći na YT, a meni je od najveće koristi bio onaj baš na sajtu https://emeibaby.com/en/tutorials.html. Jedan način podešavanja je za bebe do 5 meseci, drugi za starije/veće bebe. Prva stvar kod podešavanja koja mi se dopala je što se pojas zakopčava pozadi, a ne sa strane, što je meni mnogo jednostavnije i za skidanje, posebno ako spuštate uspavanu bebu, kao i za usputno zatezanje/opuštanje. Druga stvar, kaiščić koji ide preko leđa (ne znam kako da ga nazovem), koji drži naramenice, možete podesiti kako god vam odgovara, odnosno možete ga šetati maltene od vrata i spuštati niže skoro do kraja, nije ograničeno kao kod nekih nosiljki. Što se tiče naramenica i pojasa, ovo je jedna od najudobnijih, ako ne i najudobnija nosiljka koju sam probala. Pojas je odličan! Prema uputstvu, pojas se postavlja niže što je beba veća i zbog toga sam prvo pomislila da mi neće odgovarati jer mi je neudobno da nosim pojas na kukovima. Međutim, pojas, iako na prvi pogled tvrd, savršeno leže gde god ga postavite. Nije tvrd kao kod npr Tule ili Dive, a ni mekan kao kod Fidele, baš je taman! Takođe, naramenice punjene taman koliko treba, meni su zaista bile udobne. Čini mi se da nije bilo navedeno, a na samoj nosiljci nisam pronašla info, pretpostavljam da je ovo babysize (0-3 god), ali ipak mislim da bi nama, iako imamo godinu dana, više odgovarala toddler veličina. Čini mi se da je beba ipak malo više virila iznad panela. Osim toga, sve ostalo je bilo savršeno. Relativno skoro sam saznala za ovaj brend, ali da sam znala na početku bebonošenja, vrlo moguće da bi ovo bio moj prvi izbor nosiljke. Mada, još uvek ima vremena… Još jednom hvala Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) i Grli Mama! Od mene i Olivere sve preporuke za ovu nosiljku! ❤️

Marija Adamović

Zahvaljujući Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) i Grli Mama imali smo priliku da testiramo divnu Emeibaby nosiljku.
Testeri:
Mama: 52kg,162cm i želja da poraste
Tester 1 – Sara: malo preko 2 godine 89 cm i 12 kg – nosila bi se ali samo na leđima, kaže – ja sam velika seka mama!
Tester 2 Vukan: 3 meseca (korigovan uzrast 1 mesec) malo preko 4 kg I oko 51cm – ne voli da se dodiruje i nosi, voli da se najezde i da spava u krevetiću?!
Tester 3 Vida: 3 meseca (korigovan uzrast 1 mesec), 3kg, oko 48cm – najviše na svetu voli da se nosi, voli dodir, da je u rukama, na grudima, samo da je ne spustimo iz ruku.
Najpre, nosiljka je divne zelene boje (a ja volim zelenu), i super razbija ovo sivilo (ili belilo od snega, ne?).
Jedinstvena jer se može nositi od samog rođenja kao i tkana marama.
Tester 1 nije oduševljena nošenjem, ali je pristala da testiramo na kratko. Sa njom mi je bila prilično neudobna, nikako nisam uspevala da joj namestim potporu ni blizu od kolena do kolena i ona kaže da joj je bilo neudobno I da je imala osećaj da „visi“. Dakle, nije baš najsjajniji izbor za toddlera.
Sa druge strane imamo testera br 2 – on ali nikako ne voli da se nosi, ali sam ga montirala (uz sve negodovanje, izvijanje i urlanje kao da ga bodem) i to za 30 sekundi. Preudobno!!! Naramenice maze ramena, pojas, iako dosta visoko, ne smeta i ne žulja, jednom rečju milina! Sad, ako ćemo iskreno, tester 2 je uništio svaki momenat tog uživanja.
Na kraju najmanji Tester. Montirala sam ćuftu od jedva 3kg za 10 sekundi… Posle 5 je već spavala. Mogla sam da odigram salsu, fudbal, tenis, ona je spavala. Igrala sam sa najstarijom Ringe jaja, sa sve čučanjem, padanjem na guzicu, vrištanjem najstarije – ništa! Spava! Doduše, upadne u nosiljku i ne vidi se ni da ima nekoga unutra. Da ne vire nožice, mogla bih opušteno da je prošvercujem gde god. ♥️
Zaključak: Savršena nosiljka od početka do nekih 10kg, nakon toga je, ipak, možda bolja toddler varijanta. Međutim, zaista je opravdala moju opčinjenost njom i dok je nisam probala. Ova kombinacija marame i nosiljke u jednom je uzela najbolje iz oba sveta – udobnost marame i lakoću i brzinu nameštanja ssc-a. Savršeno!
Preporuka od srca za sve male guze.

Tijana Pribaković

Isprobala sam nosiljku sa bebom od 8 meseci i detetom od 2 i po godine. Pojas me na dodir nije oduševio, ali je zapravo jako udoban. Sistem za regulisanje širine panela zna biti jako naporan kada nosite dva deteta. Naramanice su optimalno punjene i dovoljno široke, veoma lepo urađene. Međutim, bežale su mi stalno sa ramena iz razloga sto je poprecni remen, koji ih drzi, previše dugačak i iako zategnut do kraja nije držao naramanice i stvarao mi je tenziju, a kod supruga je gurtna lako klizala i otpustala se. Kopča na pojasu mi je nekako previse plastična, što mi se nije svidelo. Od 1-5 ocena 3.

Sneguljica Jo

Pa da počnemo… Kao prvo, mi smo se izgleda relativno kasno priključili bebonošenju (14 meseci) pa nemamo iskustva sa kopčama, par meseci ranije se nosimo u mei tai. Pri prvom susretu sa ovom nosiljkom bila sam zbunjena videvši toliko kopči gde sam pomislila: „Kako ću ja ovo namestiti?“ Beba tester je 16 meseci i 12 kg. Iskreno, nije nam dobro išlo nameštanje spreda, jer je u zimskom periodu dva sloja jakni izmedju nosiljke verovatno otežavalo kopčanje na ramenima ili su moje ruke prekratke. Kada bih imala pomoć pri namestanju to je bilo najudobnije nošenje. Montiranje na ledjima je išlo dosta lakše, jer sam u tim trenucima imala bolju „saradnju“ sa bebom i lakše manevrisala sa kopčama na naramenicama. Problem nam je bio poprečni deo koji ide ispod guze jer je dosta teze hiperaktivnu bebu pridrzavati jednom rukom a drugom namestati taj deo. Verovatno jer se nikad nismo nosili u RS pa se nismo snašli sa tim delom koji se koristi u toj nosiljci. Što se udobnosti tiče, i nošenje na leđima i spreda su preudobni jer jake i mekane naramenice pružaju predivan osećaj lakoće, nigde ništa ne steže, ne žulja i ne useca se kao npr. u prethodno pomenutom MT. Kada bismo imali ponovo priliku za nošenje u Emeibaby verujem da bismo bili dosta uvežbaniji nego prvi put. Nosiljku ću pamtiti kao predivno iskustvo u trajanju od 5 tester dana. Hvala na pruženoj prilici da se još više zbližim sa svojom bebom koja pre nošenja nije bila neko ko voli ruke, ljuškanje i maženje. Sada se samo podignu rukice gore i okice kažu „Nosi, mama“. Sve preporuke za Emeibaby i hvala jos jednom čarobnoj grupi Lenine putujuće nosiljke.

 

Nataša Bogićević

Prosledila sam nosiljku dalje pa da sumiram utiske. Nosiljka je mekana, zanimljiva, drugačija. Nosila sam bebca samo napred (ah, pre će mi dete prohodati nego ja naučim nošenje na leđima!) tako da nisam iskusila sve privilegije koje ova nosiljka pruža. Nameštala sam se za čas posla ali mi je baš teško bilo skinuti je. Ili sam ja malo neispraksovana (imam Ruckeli pa sam navikla da se kopčam sve napred). Glavno, gurtna mi je bila jedva dohvatljiva i baš sam je teško otpuštala (a obzirom da je nosiljka nova, možda se prosto nije „rasklizala“). Malac je 9+ meseci, 11+ kg, 75 cm pa mu je (uz jaknu) bilo komfornije da ruke izvuče preko panela. Inače, panel u toku nošenja nisam uspela da podešavam. Naglasila bih važnost pravilnog nameštanja poprečnog remenčića: uz loše (visoko) nameštanje, kroz 10 minuta su mi ramena otpadala. Narednih par puta, uz postavljanje na sredinu lopatica, težinu nisam osećala tokom dužih nošenja.

Na kraju, velika zahvalnost Ani, celom njenom timu i posebno, Grli mama i Isidori.

 

Jelena Krsmanović Ardeljan

Zahvaljujući Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) i Grli Mama imali smo čast da probamo Emeibaby nosiljku. Beban ima 9 meseci i oko 9 kg. Nosiljka je prelepa, mekana. Pojas je dosta čvrst pa se ne lomi, ali meni baš nije odgovara zbog malog stomaka koji je ostao posle 2 porođaja. Impresija je da bolje stoji mršavim mamama. Naramenice su dobro nosile mog bekana pa mama nije osećala „teret“ bekana. Najmanje mi se svideo porečni kaiš koji drži naramenice. Falilo mi je malo da mogu sama da ga zakačim. Tako da je tata svaki put priskakao u pomoć. Prilikom otkopčavanja nismo imali pomenutih „problema“ i prilikom nošenja na leđima. Ovo me je motivisalo da krenem na jogu, pilates i sl. kako bih malo rastegla mišiće. Sve u svemu, jedna jako kvalitetna nosiljka koja meni lično ne odgovara zbog mojih prekratkih ruku. Puno hvala Emibaby i Leninim putujućim nosiljkama na ovoj jedinstvenoj prilici. ❤️

Marijana Mojsilović

Zahvaljujući Grli mama i LPN imali smo priliku da probamo Emeibaby nosiljku. Bila sam skeptična prema ovoj nosiljci zbog panela koji se podešava uz pomoć ringova. Mislila sam da komplikuje jednostavnost nošenja i montriranja. Međutim, nosiljka se odlično pokazala. Taj sistem podešavanja nam je omogućio da podesimo panel u milimetar kako nama odgovara. Materijal nosiljke je mek, divan, boja prava prolećna. U vreme testiranja dečko ima 11 meseci i oko 9 kg, ekstremno je nervozan. Baš zato mislim da je nosiljka jednostavna za korišćenje, jer i pored njegove nervoze savršeno smo se namestili. Nosiljka je udobna i za mene. Težinu nisam osetila, pojas je mek, udoban.
Za četvrtu bebu ću možda baš ovu nosiljku nabaviti, kupila nas je.
Još jednom hvala Grli mama i LPN na prilici ❤️

Ivana Ilić

Hvala Grli Mama i hvala Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) na prilici da testiramo ovu preudobnu i neobičnu nosiljku! Kada je stigla pomislila sam: čoveče, pa treba mi uputstvo za ovo čudo! Ali u suštini nosiljka je više nego jednostavna, samo nije na isti šablon kao druge. Mekana, čvrsta, pojas čisto savršenstvo (najbolji koji sam isprobala ikada!) naramenice udobne. Ova nosiljka je jedno divno, iznenađujuće savršenstvo! I realno ako bude treće bebe biće na vrhu liste za bebinu prvu kupovinu 🙂

 

 

 

Ivana Batar Mijatović

Jako, jako sam bila uzbuđena zbog testiranja ove nosiljke jer mi je to bio najuži izbor kad sam kupovala nosiljku. E sad, drugo je kad u međuvremenu nabaciš 20 kg telesnog sala pa sve što ti dođe pod ruku izaziva frustraciju. Naime, problem moj je što sam pokušavajući da zakopčam poprečni remen, izbijala sic bebi (tj onaj deo maramanosiljke koji ide između mene i pojasa a služi kao potpora od kolena do kolena) jer se moraš nagnuti napred, bočno, skakutati, znojiti se i psovati usput ne bi li ga utaknula. Sve to bi bilo mnogo jednostavnije da imam nekog stalno uz sebe ko bi mi škljocnuo taj poprečni po potrebi. Nije mi palilo ni da prvo stavim bebu sa potpuno opuštenim naramenicama, a zakopčanim remenom, jer sam se mucila sa zatezanjem naramenica. Inače uz asistenciju mm, nosiljka je jako udobna. Ništa ne žulja, naramenice taman koliko treba da budu debele. Mislim da bi nosiljka odgovarala zgodnijim mamama. Inače tester beba ima 15 meseci, oko 11 kg i 85 cm. Ja 170 i 85 kg.

Vesna Đinović

Zahvaljujući Lenine putujuce nosiljke i marame (Lena’s traveling carriers and wraps) i Grli Mama imali smo priliku da isprobamo divnu nosiljku. Kada nam je stigla, prvi utisak je bio da je divno mekana. Pošto se namešta malo drugačije od klasične nosiljke, malo sam istražila kako se namešta i iz prve smo se namestili kako treba. Moja preporuka je da se pogleda klip, pa tek onda da se krene u stavljanje bebe. Moje veliko iznenađenje je bilo da bebu od 14.5 meseci i 14 kg nisam osetila na ramenima, jer su kaiševi preko ramena divno popunjeni, mekani i nisu preveliki. Pojas je držao fenomenalno. Nigde me nije žuljao, stezao. Jednom rečju, ova nosiljka je neverovatno UDOBNA! Lako se namešta i udobna mi je skoro kao da sam bebana nosila u marami. Mi smo uživali. Rado bih preporučila ovu nosiljku jer verujem da je i za manje bebe isto jako udobna. Hvala mnogo na prilici da isprobamo ovu divnu nosiljku.

 

Miljana Šabli

Zahvaljujući Leninim putujućim nosiljkama i Grli mama, imali smo priliku da isprobamo ovu neobičnu nosiljku. Kada sam je videla prvi put, čim je stigla, pomislila sam da li ću moći da je pravilno namestim, jer do sada ovaj tip nosiljke nisam probala. Ali, malo dotezanja prstenova pomoću kojih se namešta panel i to je to. Bebac ima 18 meseci i oko 10.5 kg.
Nosili smo se napred i na leđima. Mnogo mi je bilo udobnije na leđima, nego napred, da li iz razloga jer sam se odvikla od nošenja napred ili je već veliki za to, ne znam. Sve u svemu, uživali smo u potpunosti. Hvala LPN I Grli mama na prilici za testiranje.