Koliko nošenja je previše nošenja?

Jedno od  čestih pitanja je koliko vremena beba sme da se nosi u toku dana. Tačan odgovor je da tačnog odgovora nema.

Nosite bebu onoliko koliko vama i bebi to prija. Roditelji najbolje znaju kakav je ritam njihove bebe. Taj ritam treba pratiti i kad je nošenje u pitanju. Bebi treba redovno menjati pelenu, hraniti je i pružiti joj mogućnost da provede vreme u ležećem položaju. Zapamtite da je za pravilan razvoj deteta potrebno da beba provodi vreme uspravno, ali i ležeći na tvrdoj površini. Više o važnosti nošenja bebe uspravno možete pročitati OVDE.

Ako vama i bebi odgovara tako, možete se nositi i po 2-3 sata u kontinuitetu. Ili više puta po malo. Ili više puta po više sati, dokle god se beba ne buni. Neki roditelji bebu nose samo da obave kućne poslove, neki je tako izvode u šetnju, neko će pak maramu ili nosiljku koristiti samo za uspavljivanje. I to je sve ok.

Vremensko ograničenje ipak postoji za nošenje kada bebu nosimo napred okrenutu od nas. Ovaj položaj se ne propuručuje duže od 15-30 minuta u kontinuitetu (i to tek kad se beba samostalno posedne). Više o nošenju ka napred pročitajte OVDE. Pratite reakcije svoje bebe i uživajte u nošenju.

Posetite naš instagram profil i u komentaru ispod OVE slike pišite nam koliko vi nosite svoju bebu i u kojim situacijama. Da li je nosite kad idete do prodavnice? Ili možda u višečasovne šetnje?