Nošenje na boku: zašto, kada, kako? + video

Danas pričamo o nošenju bebe na boku. Odgovaram na pitanja: zašto nositi na boku, kada je moguće početi sa nošenjem na boku i kako je najlakše.

 

Kada početi sa nošenjem na boku?

Nošenje na boku je odličan izbor kada dete počne stabilno da drži glavicu. Ovo dostignuće se obično poklapa sa periodom kada bebe postaju znatiželjnije i žele sve da vide. To je onaj period kad mnogi roditelji kažu: voli samo da je okrenut od mene!

Zašto nositi na boku?

Pošto se nošenje bebe okrenuto od nas u nosiljci ne preporučuje (a više o tome pisaću vam naknadno), nošenje na boku je odlično rešenje za male istraživače. U ovom položaju beba ima mnogo bolji pregled situacija nego kada je nosimo stomak na stomak. Takođe, beba ovako i dalje ima mogućnost da se nasloni na naše grudi i spava ili da samo odmori od mnogobrojnih nadražaja. Iako nam se čini da bebe sve zanima, ipak im treba dati tu mogućnost odmora. Samo u šetnji do prodavnice beba će videti mnogo novih stvari, možda će joj prilaziti radoznali stranci i to je već dovoljno da se umori.

 

Kako je najlakše nositi bebu na boku?

Nošenje u ovom položaju je najlakše (i najbrže se namešta) u ring-slingu. Našu ponudu slingova možete videti OVDE. Tkana marama takođe može da bude dobar saradnik u nošenju na boku. Bilo da izaberete baznu veličinu (uglavnom 5 ili 6), bilo da koristite kratku maramu, naći ćete vez koji vam odgovara za ovakvo nošenje. Sve tkane marame možete videti OVDE. Nošenje na boku je moguće i u nosiljci i, mada može biti veoma udobno, meni nije prvi izbor zato što naramenice moraju potpuno drugačije da se nameste. Nosiljke koje nemaju opciju ukrštanja naramenica, ne mogu ni da se koriste za nošenje na boku. Od nosiljki iz našeg asortimana za nošenje na boku preporučujem nosiljke Boba X i LennyUpSve dezene Bobe X možete videti OVDE , a LennyUp OVDE.

Za kraj, tu je i moje uputstvo za nameštanje bebe u ring-slingu na bok:

Na snimku koristim LennyLamb ring-sling sa plisiranim ramenom koji možete videti OVDE.

One thought on “Nošenje na boku: zašto, kada, kako? + video

  1. Pingback: Tkane i elastične marame: razlike | Grli Mama

Comments are closed.